M
M
Neways Technologies
      
Je bent met een creatief proces bezig.
Michaël Hoonakker
Groeps- & Projectleider
Neways Technologies
      
Je bent met een creatief proces bezig.
Michaël Hoonakker
Groeps- & Projectleider
Groeps- & Projectleider Michaël Hoonakker van Neways Technologies in Enschede.
De vestiging van Neways Technologies in Enschede is een bedrijfsonderdeel waar we ons, net als op de andere vestigingen, bezighouden met de ontwikkeling van Embedded elektronica. Kenmerk is dat de producten die we ontwikkelen geen voorganger hebben: je bouwt een product dus echt helemaal vanaf het begin op. Daarbij zien we op dit moment duidelijk de trend naar de ontwikkeling van steeds completere producten. Dus niet alleen hardware en software, maar ook de integratie met mechanica.
Michaël Hoonakker werkt hier nu anderhalf jaar als groeps- en projectleider. De vestiging van Neways Technologies in Enschede bestaat sinds 2013, en is ontstaan vanuit een overname. “Ik kom zelf oorspronkelijk uit de werktuigbouwkunde en heb in het verleden bij Scania gewerkt in de logistieke sector, waaronder een aantal jaren in Zweden. Daarna heb ik gewerkt in de papierindustrie. Vervolgens ben ik Bluetooth-producten gaan ontwikkelen voor Ericsson en Sony-Ericsson. En weer daarna heb ik een eigen bedrijf gehad. Zo’n 17 jaar geleden ben ik bij Ericsson in de elektronica gerold, hoewel ik van huis uit een Werktuigbouwer ben. Maar of je nu Elektrotechnische of Werktuigbouwkundige projecten moet leiden – dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Ik vind het gewoon interessant om samen met een team productontwerpen te realiseren.
Waarom Neways? “Deze functie sluit erg aan bij de expertise van mijn eigen bedrijf destijds, daar was ik ook bezig met productontwikkeling. En ik bleek daarnaast goed bij de groep Engineers in Enschede te passen, en kon zodoende ook als groepsleider aan de slag.” Zijn werk bestaat onder meer uit het aansturen van mensen, en het hun motiveren bij hun taken. “Toen ik kwam, was de lucht uit het team. Wat ik heb gedaan, is een aantal mensen terugzetten in hun kracht. Door vragen te stellen, te kijken wat ze willen, en waar ze de meeste affiniteit mee hebben. Interesse tonen in de inhoud. Wat doe je, wat drijft je, wat vind je leuk? Je ziet mensen dan opbloeien. Het team had echt een dip. Nu zie je weer het enthousiasme, de geestdrift. En dat is ook heel belangrijk omdat we het team in de komende tijd willen gaan uitbreiden.”
Michaël Hoonakker vindt creativiteit een essentiële eigenschap voor de productontwikkeling in de geavanceerdere elektronica. “Je bent met een creatief proces bezig. Je weet van tevoren immers niet hoe het resultaat er uit zal zien. Het doel dat we moeten bereiken is duidelijk, maar er is geen klip en klare werkinstructie hoe daar te komen. Wel heb je een proces, en een aantal eisen aan het product. Wees daarmee creatief. Het resultaat is daarbij niet altijd voorspelbaar, en dat is weleens een hele lastige boodschap voor een klant, omdat die er van uit gaat dat iets altijd te maken of te doen is. Maar creativiteit is uiteindelijk een vereiste om die verwachting van een uitstekend product te realiseren.”
1/3. René Kuijer aan het werk in het TestLab.
2/3. Het Neways Technologies Team in Enschede.
3/3. Eddy Vugteveen werkt aan een project.
“Het werk bij Neways Technologies is afwisselend, creatief en daarom ook uitdagend. Geen dag is hetzelfde en niet iedereen zal daarin passen.” Bijkomend voordeel is volgens hem dat je meer mogelijkheden hebt om jezelf te ontplooien. “Techneuten zijn vaak óf heel specialistisch, en daarin moeten ze dan groeien, óf ze gaan verder op het gebied van projectmanagement. Hier in Enschede kun je hetzelfde blijven doen, maar toch afwisseling hebben. Op hetzelfde intellectuele niveau, en bezig zijn met technologische ontwikkelingen. Er gebeurt veel in de elektronica en de ontwikkeling van SW. Dat komt omdat de productontwikkelingen in een hoog tempo gaan.”
De 'bottom line' is dat je vooraf moet zorgen dat alles perfect klopt.
 Michaël Hoonakker
Neways biedt een transparante werkomgeving, en opdrachten in veel verschillende projecten. “We zitten in grote ruimtes, zodat je elkaar kunt helpen en met elkaar kunt sparren. Zo leer je meer, en doe je een brede ervaring op. We hebben natuurlijk te maken met vernieuwende projecten en ideeën. Het is daarom heel belangrijk om veel tijd te investeren in de offertetrajecten. Designers, zeker de Seniors, worden daar heel nauw bij betrokken. Zij moeten namelijk de inschatting maken hoe het project uitgevoerd gaat worden, en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Als medewerker ben je dus meestal van a tot z betrokken bij een project, en daar leer je ontzettend veel van.”
Alle aspecten van een ontwerp moeten op groen staan vóórdat een product daadwerkelijk wordt gerealiseerd – kan worden geproduceerd. Zeker bij grote volumes is het belangrijk dat alle details heel goed zijn getest en bekeken. Het productontwerp wordt namelijk 'ingebakken' en kan daarna niet meer worden gewijzigd. Dat vraagt om zeer nauwkeurige voorbereidingen. “Bij een Embedded systeem is alles is van tevoren bedacht, en zó zal het moeten zijn. Als wij een microchip programmeren, kunnen we er daarna niet meer bij. Wanneer er iets niet goed werkt, dan moet het product echt terug. Een PLC-besturing bijvoorbeeld kun je aanpassen – daar kun je in een latere fase nog bij. Maar op onze producten zit geen 'resetknop' en ook geen programmeer-interface. De producten worden later in grote volumes gefabriceerd. Die kun je niet achteraf gaan repareren. En het ontwerp moet ook bijdragen aan een lage uitval bij de productie 'in massa'. Anders betekent dat verloren kapitaal. Wanneer 1% op de massa niet werkt, wordt het toch ineens anders als je in totaal 5.000 stuks maakt. Er is bij massaproductie veel prijsconcurrentie dus elke procent uitval is er één te veel. De 'bottom line' is dus: je moet vooraf zorgen dat alles perfect klopt. Dat is een complexe, en ook verantwoordelijke taak. ”
"We proberen een huiselijke sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig voelt".
De toekomstplannen zijn helder. “Neways wil haar klanten ondersteunen in de volledige lifecycle van een product. We schuiven daarbij verder naar voren in het NPI proces (New Product Introduction) en zijn vaker en intensiever betrokken bij de initiatiefase van producten. Door onze kennis van de maakbaarheid vanuit het oogpunt van het productieproces toe te passen in de designfase kunnen we het totale traject efficiënter uitvoeren. We willen als vestiging in Enschede groeien, en bijdragen aan de hele Neways-organisatie, waarbij we ons niet specifiek richten op deze regio.”
Neways Technologies levert haar diensten bij productontwikkeling zowel aan bedrijven met een eigen ontwikkelafdeling, als aan bedrijven zonder die eigen expertise. “Een klant heeft bijvoorbeeld helemaal geen productontwikkeling en wenst dat wel. Dan bieden we dat aan in symbiose met de diensten van de Neways-productiebedrijven. En veel bedrijven hebben wel eigen productontwikkelings-afdeling, maar dan toch niet alle benodigde kennis in huis. Denk aan draadloze verbindingen zoals WiFi, Bluetooth en LoRa. Wij hebben basisbouwblokken en kunnen dus snel iemand verder helpen. Klanten willen dat ook niet altijd zelf in huis hebben en huren dan een specialist in. Daarbij wordt het grootste gedeelte van het werk aangenomen op projectbasis, en niet op inhuurbasis. In beide gevallen is intensief en zorgvuldig contact met opdrachtgevers belangrijk. Daardoor kunnen we volledig inzicht krijgen in wat de klant wil, en de klant heeft duidelijkheid over wat hij krijgt.”
Het team in Enschede bestaat uit Software en Hardware Designers, Systeem Architecten, Elektro-Mechanicie en Projectleiders. In totaal ongeveer 15 man. De bedoeling is deze groep uit te breiden naar 25 medewerkers. Michaël Hoonakker voelt zich thuis in de tegelijk ongedwongen en productieve werksfeer. “Onze mensen zijn echte techneuten, soms wat introvert en eigenwijs. Je werkt heel veel met feiten en toch zeggen ze soms: “Ik heb het gevoel dat het wel goed gaat”. We proberen een huiselijke sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig voelt. Waar je op je gemak bent, en natuurlijk ook optimaal kunt werken aan het tot stand brengen van goede producten. We gaan 2 maal per jaar met zijn allen uit eten, en hebben samen de Businesspark Run gedaan. Op sociaal vlak zijn we daarom absoluut geen onbekenden van elkaar. Het is een fijne groep.”
Als groepsleider is Michael er een voorstander van om verantwoordelijkheid en de vrijheid tot initiatief te bieden aan alle medewerkers. “Je probeert erop aan te sturen dat mensen zelfsturend zijn, dat ze een eigen afweging kunnen maken, ook bijvoorbeeld of overwerk voor dat ene bijzondere project nodig is, of dat de goede voortgang van een project om extra teamoverleg vraagt. Onze mensen nemen de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de producten, en dus ook voor het bedrijfsresultaat van de groep. Ik heb de ervaring dat ik daarop kan vertrouwen, en dat dat vertrouwen loont. Dat betekent ook dat je als technicus veel invloed hebt op de dingen die je doet – en wanneer je ze doet. En die vrijheid werkt prima!”.