M
M
Neways Technologies
      
Het zich voor elkaar sterk maken.
Ingrid Lahaije
HR-Manager
Neways Technologies
      
Het zich voor elkaar sterk maken.
Ingrid Lahaije
HR-Manager
Een ontmoeting met Ingrid Lahaije werkt aanstekelijk door haar vriendelijkheid en enthousiasme over de goede werksfeer binnen Neways en haar begeleiding als HR-Manager van de medewerkers van Neways Technologies (NT).
Een medewerker van Neways heeft niet dagelijks te maken met personeelszaken. Voor zaken als verlof, salaris en functioneringsgesprekken is de direct leidinggevende het aanspreekpunt. Een korte en persoonlijke lijn, omdat de teams niet groot zijn. “Als daar iets mis is, dan weet ik het meteen,” zegt Ingrid. “Ofwel door de medewerker, die altijd hier binnen mag komen, of vanuit de leidinggevende, die aanvoelt dat er iets niet goed is. Ik wil vooral op de hoogte zijn, dan kan ik meteen bemiddelen.” Toch komt zoiets bijna nooit voor. “Hier wordt gepraat, hier wordt meteen aan tafel gezeten. Waar ligt het aan? Waarmee kunnen we helpen? Er wordt voor mensen gezorgd. Dat vertrouwen, daar moet je heel zorgvuldig mee omgaan.”
De werksfeer binnen Neways is uitstekend. “We zijn met zijn allen heel graag hier,” zegt Ingrid. “Je hebt hier wel het gevoel dat als je 's morgens binnenkomt, dat je thuiskomt. De sfeer is informeel, gemoedelijk, het voor elkaar sterk maken, niet uit de hoogte doen. Dat is ook iets waar we echt op letten als we mensen aannemen: of ze bij Neways passen. Niets is zo erg als je mensen hebt die niet bij elkaar passen. We zijn daar heel zorgvuldig in.” Een zorgvuldigheid die vruchten afwerpt. “Ik kan wel zeggen dat de meeste mensen hier echt voor Neways staan en ook echt niet weg willen. We hebben heel lange dienstverbanden, juist om die reden. Daar ben ik heel erg trots op, dan denk ik: we bieden gewoon heel iets anders dan die gladde, commerciële stijl.”
Je moet hier echt aan de slag willen, dan krijg je ook alle mogelijkheden. Op alle vlakken.
 Ingrid Lahaije
De hoofdvestiging van Neways Technologies is gevestigd in hetzelfde gebouw als Neways Industrial Systems en specialiseert zich in productontwerp. “Voor NT zoeken we de allerbeste technici. Ik zou NT echt heel kleurrijk en bloeiend willen noemen. Het werk is technisch, zorgvuldig en vraagt veel concentratie, maar het zijn ontzettend boeiende projecten en er is ook een levendig en vaak internationaal contact met de klanten. Ook daar zie je dat mensen niet weggaan. Er werken veel jonge mensen en ook de ouderen voelen zich gewoon hartstikke goed.” Door de recente overname van Bus Electronics in Duitsland is NT uitgebreid met ongeveer vijftig technische specialisten in Erfurt. Ook hier is Ingrid verantwoordelijk voor de integratie van het personeelsbeleid. “Het is een prachtige uitdaging om ook daar het personeelsbeleid te stroomlijnen met dat van de Neways Groep. Ik ben trots op de waarden van ons bedrijf: de ondernemerszin én de werkelijke aandacht voor mensen. Als die waarden er niet zijn, gaat het bij mij kriebelen.”