M
M
Neways Technologies
      
Je schaakt op heel veel borden tegelijk.
Hans Ketelaars
Managing Director
Neways Technologies
      
Je schaakt op heel veel borden tegelijk.
Hans Ketelaars
Managing Director
Hans Ketelaars, Managing director van Neways Technologies, is de leidinggevende kracht achter de Systeem Architecten, de Designers, de Engineers, de Projectleiders en het overige management en personeel van NT, het ontwikkelings- en kenniscentrum van Neways. Hij staat voor de overtuiging dat Neways in de combinatie van productontwikkeling en productie een grote meerwaarde heeft ten opzichte van andere EMS producenten.
Weloverwogen en met aandacht formuleert hij zijn antwoorden op onze vragen, onder andere de vraag wat hij als zijn belangrijkste taak als Managing Director ziet. “Het overtuigen van onze klanten van de meerwaarde van Neways Technologies. Dat is een strategie die je aan het begin van je job uitzet en daarna aanscherpt. Het nadenken over die strategie zelf is dan ook geen dagtaak. Maar wat betekent die strategie nu tactisch in de praktijk, en hoe vertaal je dat naar de mensen? Dat is mijn kerntaak: het vasthouden aan die grote lijn, bij het managen van de dagelijkse operationele issues. Een Projectleider die met een probleem zit. Een Account Manager die begeleiding vraagt bij het opstellen van een offerte. Een klant met een vraag.”
Neways Technologies groeit snel. Zo werd NT in 2014 uitgebreid met zo'n 50 medewerkers van de ontwikkelgroep van het elektronicaconcern BuS Group in Erfurt (Duitsland) dat door Neways is overgenomen. Er is bij NT vraag naar hoog gekwalificeerde technici op HBO en Universitair niveau. Hans Ketelaars ziet het ook als zijn taak de juiste omstandigheden te creëren voor een prettig en productief werkklimaat. “Ik denk dat de werksfeer heel goed is, en mochten collega's dit anders zien, dan is het natuurlijk bespreekbaar. Het is ook niet al te moeilijk met de groep die wij aan boord hebben. Het zijn allemaal slimme mensen, met een goede opleiding. Als je dan met inhoudelijke argumenten komt dan kom je er, in een discussie, altijd wel uit. En als je een Engineer een prachtige technische uitdaging geeft dan heb je de helft van de strijd al gewonnen.” zegt hij met een glimlach. “Mijn policy is om een omgeving te creëren waar mensen altijd voldoende ruimte hebben om te groeien. Het is dan altijd wel aan de mensen zelf, om die ruimte ook in te nemen. Maar in een groeiende organisatie is dat ook wat makkelijker, dan vallen er altijd wel gaten die mensen kunnen opvullen. We moedigen het ook aan dat mensen buiten hun functieomschrijving kijken, en zich ontwikkelen.”
“Deze week heb ik een sollicitant met beduidend meer kennis en ervaring afgewezen ten faveure van een sollicitant die niet die kennis en ervaring had – maar wel een sterke drive. Daar hebben we als NT ook behoefte aan, naast mensen die uitblinken op hun vakgebied. Voor wat betreft de veelgehoorde uitdrukking 'passen binnen het team': je hebt mensen die veel doen vanuit het oogpunt van het geheel van de organisatie, en die voegen veel toe aan de sfeer. En je hebt mensen die gaan voor hun klus en daar het maximale proberen uit te halen. Dat kan invloed hebben op de sfeer, maar ze zetten wel de organisatie op scherp. Het dwingt mensen na te denken over het belang van hun eigen project. Zolang dat natuurlijk vanuit de goede drijfveren gaat heeft een organisatie dat ook nodig.”
Hans Ketelaars is in 2008 begonnen als Managing Director bij NT, nadat zijn eigen ingenieursbureau, met een specialisatie in technische oplossingen voor de gezondheidszorg, door Neways werd aangekocht. Een stap die Neways destijds heeft gezet om haar ontwikkelactiviteiten een grote impuls te geven. Hoewel hij nu 'in loondienst' is, ziet hij dit niet als een belangrijke verandering. “Ik kwam er achter dat het bij het ontwikkelen van producten voor de zorgsector moeilijk is om daar kosten en baten bij elkaar te krijgen. De mensen die de problemen hebben, zoals ouderen of mensen in de verpleging, die hebben zelden de financiële middelen om daarvoor de oplossingen aan te schaffen. En de mensen die het geld wél hebben, hebben daarmee eigenlijk ook geen problemen. Je denkt dat je dat als ondernemer voor elkaar krijgt, en dat lukt dan niet - okay, dat zij dan zo. Hoe ga je dan verder? Om opnieuw te beginnen met een ingenieursbureau, waar we voldoende geld mee verdienden, dat was mijn ambitie niet. Dat had ik al gedaan. Toen kwam de mogelijkheid hier bij Neways de zaken op te pakken. En of je dat nu doet als ondernemer of niet als ondernemer, voor mij is het verschil niet groot. Het is wat je er zelf van maakt. Ik heb nu veel meer slagkracht dan ik ooit als eigen ondernemer had. Je kunt veel meer voor elkaar krijgen. En dat heeft ook leuke aspecten.”
Eindverantwoordelijk voor de resultaten naar onze klanten, op elk moment van de dag.
 Hans Ketelaars
Het succes van Neways Technologies en de overname in Duitsland betekent veel reizen naar het buitenland. “Klanten zitten op grotere afstand. 's Avonds erheen met de auto of het vliegtuig, 's morgens de vergadering, en 's middags weer terug. Dat is een beetje het schema. Een afgebakende werktijd bestaat voor mij dan ook niet. Dat houdt niet op om 5 uur. Mail heb je natuurlijk altijd. Ik blijf als Managing Director eindverantwoordelijk voor de resultaten naar onze klanten, en op elk moment van de dag. Maar de charme van de functie is daarbij wel dat je op heel veel borden tegelijk schaakt. Het bezoek aan een klant in bijvoorbeeld Nederland of Duitsland wisselt zich af met kleine ad-hoc operationele zaken. En die zijn er heel veel, maar dat hoort bij een groeiende organisatie. Dat is een kwestie van het aanleren van een organisatie om die operationele issues te beperken en op te lossen.”
Afgestudeerd in Mechanical Engineering in Eindhoven, heeft hij ook als Managing Director zicht op de technische kanten van het product-ontwikkelingsproces en het eventueel daarbij ontstaan van knelpunten. “Als er dan een issue is, en het product moet naar de klant, dan wil ik wel snappen wat het issue is, waarom het dat issue is en hoe we dat oplossen. Het mee de diepte in kunnen gaan – dat helpt me gigantisch in deze functie.”