M
M
Neways Cable & Wire Solutions
      
Een sfeer van saamhorigheid.
Marc Slangen
Controller en Interim-Manager
Neways Cable & Wire Solutions
      
Een sfeer van saamhorigheid.
Marc Slangen
Controller en Interim-Manager
Marc Slangen is Controller bij Neways Cable & Wire Solutions (NCWS). Daarnaast is hij op dit moment Interim Manager van een van de Customer Focus Teams (CFT's). Een dubbelrol die hij de afgelopen 3 jaar bij Neways al tweemaal eerder heeft uitgeoefend. Energiek en weloverwogen formuleert hij zijn visie op de ontwikkelingen binnen NCWS.
NCWS neemt binnen de Neways Groep een bijzondere positie in. Als leverancier van verbindingstechnieken en kabels onderscheidt de werkmaatschappij zich in de markt door een hoge kwaliteit en snelle levertijden. En NCWS draagt bij aan de positionering van Neways als one-stop provider voor EMS-oplossingen door intern deze specialistische kabelproducten te leveren aan de andere Neways-maatschappijen. “We moeten echter wel op onze eigen benen kunnen staan,” zegt Marc Slangen. “We staan als kabelbedrijf voor een belangrijke splitsing. Richten we ons op een verdubbeling van de omzet en gaan we mee in de groei waar Neways zich op richt? Een kwart van onze omzet is intern. Daar zijn lagere marges op. Er is daarvoor erkenning bij de (Neways) Holding, maar ik vind wel dat het ons de eer te na moet zijn om ons daarachter te verschuilen als je kijkt naar het bedrijfsresultaat. Onze performance is goed, we zijn onderscheidend in kwaliteit en logistiek – we hebben bij alle klanten op dit moment een goede score. Onze productieafdeling presteert op een uitstekend niveau. Maar we moeten wel wat meer verkopen. Daarom investeren we ook in de voorkant, de kant van de Sales.”
“Mijn rol als Controller binnen Neways gaat verder dan het opstellen van financiële rapportages. De organisatie binnen Neways is voldoende compact om snel op signalen over waste of mogelijkheden tot optimalisatie te kunnen anticiperen. Ik zie daarnaast, en dat vind ik belangrijk, dat iedereen daar bewust mee omgaat binnen dit bedrijf. Het besef is er.”
Bij NCWS omvat de afdeling Finance ook het beheer van de receptie, de kantine en een deel ICT. “Ik ben geen pure registeraccountant, zoals mensen zich dat vaak als een beetje saai voorstellen. Als CFT-leider ben ik bijvoorbeeld de logistieke processen steeds boeiender gaan vinden. En je weet als Controller daardoor ook waar het binnen het bedrijf over gaat. Hoewel te veel directe betrokkenheid het soms moeilijker kan maken om een objectief oordeel vanuit financieel oogpunt over te brengen. Dat we ons die 50.000 euro uitgave niet kunnen permitteren.”
Marc Slangen, Controller bij Neways Cable & Wire Solutions.
Marc Slangen geeft leiding aan een CFT en is daarbij tevens Account Manager. “Vooral de inrichting van onze businessunits, dat geeft wel een mooi saamhorigheidsgevoel. Het leuke van het werken in een team is dat je met al die verschillende disciplines te maken hebt die samen een klant bedienen. De kwaliteit, de planning, je Engineers, je inkoper. Die dynamiek van de Logistiek en Operations. Er gebeurt gewoon heel veel. Bij een aantal klanten waar we in het rood zaten, zitten we nu ruim in het groen. Het is prachtig als je dat samen met je team kunt bereiken.”
Er is een omslag merkbaar in de mensen die wij zoeken.
 Marc Slangen
Wat is het aantrekkelijke van het werken bij Neways? “De vrijheid, de ruimte, maar wel de verantwoordelijkheid. Neways lijkt daarin meer op een familiebedrijf dan op een beursgenoteerde onderneming. Het is een platte organisatie. Niet alles is vastgelegd in procedures. Elke dag is er wel een uitdaging.” Daarbij is gedrag een steeds belangrijker aandachtspunt. “Ons onderscheidend vermogen als NCWS ligt in de snelheid en flexibiliteit waarmee we kunnen inspelen op de wensen van de klant. Dat is wat wij ons personeel proberen mee te geven, dat wij daarmee onze boterham verdienen. Dat vraagt om zowel verantwoordelijkheidsgevoel als zelfsturing. Er is een omslag merkbaar in de mensen die wij zoeken. Het is belangrijk dat mensen tijdens de sollicitatieprocedure zichzelf zijn, en niet zeggen wat wij willen horen. Anders kom je elkaar later toch weer ergens tegen.”
Wanneer Marc Slangen vertelt over zijn functie als CFT-leider, komt die nadruk op verantwoordelijkheid terug. “Het gaat er als CFT-leider om de juiste vaardigheden te bezitten: met een klant kunnen communiceren en daarbij jezelf zijn, eerlijk communiceren en een goede balans vinden tussen wat je klant wil en de mensen die voor je werken. Ervoor zorgen dat je team gemotiveerd blijft, je mensen kennen en weten wie op welke manier het beste functioneert. Af en toe een compliment geven. Het aanbrengen van de juiste thermometers, zodat je een signaal krijgt als er actie nodig is. En de discussie voeren, zaken bespreken binnen een team.”
En daarbij mensen positief stimuleren hun grenzen te verleggen. “Het is een bewuste strategie. Onlangs hebben twee mensen binnen ons bedrijf aangegeven dat ze de ambitie hebben om teamleider te worden. Dat vond ik een mooi moment – mensen die hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Je ziet dat die cultuur, die sfeer, verandert. En dat is ook nodig voor een bedrijf, dat besef dat we het sámen kunnen.”