M
M
Neways Technologies
      
Kennisontwikkeling is een vereiste.
Frans Gevers
Manager Design & Engineering
Neways Technologies
      
Kennisontwikkeling is een vereiste.
Frans Gevers
Manager Design & Engineering
Neways Technologies (NT) is het product-ontwikkelingscentrum van Neways. Klanten die een PCBA of een compleet elektronisch systeem willen laten produceren door Neways komen vaak als eerste hier voor een gedeeltelijke, gezamenlijke en/of gehele productontwikkeling. De Systeem Architecten, Designers en Engineers van NT brengen daarbij hun expertise in op het gebied van productontwerp, de productieprocessen en de componentenmarkt.
En die expertise ontwikkelt zich naar steeds complexere toepassingen, binnen een snel groeiend NT. Ter illustratie: in de afgelopen 4 jaar steeg het aantal medewerkers van ongeveer 40 naar bijna 200.
Frans Gevers is als Manager Design & Engineering sinds 2011 verantwoordelijk voor alle operationele zaken bij 4 divisies: Elektromechanica, Mechanica en Embedded Systems (Embedded Systems is verdeeld in 3 groepen - één in Echt en Son, de andere 2 in Enschede). Samen ongeveer 100 medewerkers. Frans Gevers is daarnaast Account Manager bij onder andere ASML. “Dat stuk relatiebeheer doe ik al heel lang. Ik vind dat iemand die een interne functie heeft ook raakvlakken moet hebben met de buitenwereld. Anders ga je teveel in een kringetje draaien. Die dubbelrol is soms een spanningsveld voor wat betreft de tijd die ik in een werkweek heb, maar ik put heel veel vreugde uit het contact met de klant.”
Oorspronkelijk afkomstig uit de bouwwereld, daarna Industriële Automatisering, en tenslotte groepsleider bij de ontwikkelafdeling Mechatronica van DHV - dat is zijn voorgeschiedenis voordat dat bedrijfsonderdeel 4 jaar geleden door DHV aan Neways werd verkocht. “Die overstap is eigenlijk heel erg goed gegaan. Ik heb altijd heel prettig bij DHV gewerkt, maar dit is heel anders. Neways heeft een familiebedrijf cultuur. Hans Ketelaars, onze directeur, heeft er in het begin ook heel veel tijd en energie in gestoken om ons te begeleiden. We kwamen in een warm bad terecht.”
De organisatiestructuur van NT bestaat naast de afdeling Design & Engineering uit (onder andere) de afdelingen System Architecture, Project Management en Component Management. “Voor ieder project beginnen we met een team bestaande uit de Account Manager via wie de opdracht binnenkomt, een Systeem Architect die verantwoordelijk is voor de inhoud, en een projectleider die verantwoordelijk is voor de uitvoering. Die stellen samen een uitgebreider team samen. De Systeem Architecten kijken daarbij naar het systeemniveau - de samenhang tussen hardware, software, elektronica en een stukje mechanica. De Designers ontwerpen vervolgens het systeem vanaf de basis, en de Engineers werken de technische details ervan uit. En iedereen heeft bij ons contact met de klant, dat zeggen we ook tegen elke jonge HBO'er die we aannemen. Een designer kan met een vraag naar de projectleider gaan, maar ook zelf zijn tegenpool bij de klant bellen. Persoonlijk contact. Dat stimuleren we heel erg.”
Frans Gevers voelt de intensiteit van zijn dubbele functie niet als een belasting. “Ik zit het beste in mijn vel als ik veel te doen heb.” zegt hij. “Het is belangrijk om je geld te verdienen, maar werken hoort ook bij het leven – het leveren van een bijdrage. Ik handel ook vaak ’s avonds mail af, ik zie dat niet als werk, dat is hobby.” En veel te doen is er, met de snelle groei van NT. “We denken na over de toekomst, we zijn hard aan het groeien, hoe pakken we dat aan, hoe vinden we de juiste mensen? Dat iemand gemotiveerd is en goede communicatieve eigenschappen heeft, is het begin. Maar ik hecht er heel erg veel waarde aan dat iemand die bij ons komt werken, de dingen gaat doet die hij leuk vindt. 'Ga doen wat je leuk vindt, en laat je daar niet vanaf brengen.' zeg ik altijd. Bij andere technische werkgevers kun je soms één ding doen, en dat heel erg goed. Maar dat is dan ook alleen maar dat éne ding. We bieden een grote variatie aan boeiende projecten, voor heel veel verschillende klanten. Dat spreekt de mensen enorm aan. En we bieden heel veel mogelijkheden voor opleidingen, zowel intern als extern. Dat stimuleren we niet alleen, dat eisen we ook, dat mensen zich ontplooien.”
We proberen praktisch vorm te geven aan het aantrekken van jonge mensen.
 Frans Gevers
Hij ziet het ook als een sociale verantwoordelijkheid van Neways Technologies om jongeren te interesseren voor techniek. “We roepen allemaal wel 'We hebben techneuten nodig, ze leiden er veel te weinig op' maar mijn vraag is dan 'En wat doe jij eraan?'”. Zo werken we mee aan de Dutch Technologies Week in Eindhoven, en presenteren ons op middelbare scholen.” Ook op het gebied van het bieden van stage-plaatsen en kansen voor afgestudeerden zet Neways Technologies zich in. “We hebben intensieve contacten met hogescholen, zoals Avance in Den Bosch, Fontys in Eindhoven, de Hogeschool Zuid in Heerlen en met de Hogeschool Utrecht. Daar geven we bijvoorbeeld gastcolleges. En we proberen praktisch vorm te geven aan het aantrekken van jonge mensen. Zo werkt er op dit moment een Designer bij ons die in deeltijd werkt aan zijn afstudeerproject.”
Door de toename van de complexiteit van de producten die Neways Technologies ontwerpt (en Neways produceert), is ook een groeiende vraag ontstaan naar Senior en Medior Architecten, Designers en Engineers. Mensen die een ruime ervaring en specialistische vakkennis in kunnen brengen. Sterke punten van de aantrekkingskracht van NT als werkgever zijn daarbij de grote verscheidenheid aan opdrachten en technieken, en de Neways werksfeer, waarbij een informele cultuur, veel verantwoordelijkheid en vrijheid samengaan. “Mensen hebben een hele grote mate van zelfstandigheid. We zijn oplossingsgericht, hebben veel vakkennis en er wordt serieus gewerkt. Maar wel samen, als een groep die iets voor elkaar krijgt. We zijn een sociaal bedrijf, we spannen ons in om mensen zich welkom te laten voelen. Er werken nu veel jonge HBO'ers bij ons en er is een goede samenwerking tussen de meer ervaren mensen die hen helpen bij het ontwikkelen maar ook nieuwe ideeën terugkrijgen. Ik heb er ontzag voor hoe sterk we zijn geworden als ontwikkelclub, dat is ongelofelijk.”